Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.10.2019

В Україні працюють над підвищенням рівня екологічності с/г техніки

7 жовтня відбулася чергова зустріч заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з профільними асоціаціями в рамках щотижневих нарад, під час яких обговорюються та вирішуються актуальні питання аграрної галузі. Участь у заході взяли представники міністерства, Держпродспоживслужби, профільних громадських спілок та асоціацій.

Про це повідомляється на Урядовому сайті.

Метою зустрічі стало обговорення питання подальшого впровадження на території України екологічних стандартів Stage для дизелів сільсько- і лісогосподарських тракторів, самохідних машин та інших механізмів, що діють в країнах Європейського Союзу. Також, учасниками було запропоновано розглянути питання щодо скорочення перехідного періоду під час запровадження норм Stage ІІІа до 1 січня 2023 року.

За оцінками експертів, дотримання відповідних стандартів при виробництві та ввезені на територію України відповідної с/г техніки спрямоване на обмеження викидів шкідливих речовин і збереження навколишнього середовища.

Також слід зазначити, що впровадження відповідних стандартів суттєво не вплине на купівельну спроможність агровиробників, а модернізація сільськогосподарської техніки та обладнання сприятиме збільшенню виробничої ефективності у аграрному секторі.

Довідково:

Екологічний стандарт Stage застосовується в Європейському Союзі для дизелів позашляхових машин та спецтехніки в тому числі і до сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів. Зазначеним стандартом встановлено норми токсичності й димності відпрацьованих газів.