Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.04.2022

В Україні спростили отримання ліцензії на основні види автомобільних перевезень

В Україні спростили та оцифрували процедуру отримання ліцензій на всі види автомобільних перевезень на період дії воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерство інфраструктури.

“Мінінфраструктури спрощує отримання ліцензії на основні види автомобільних перевезень. З 6 квітня 2022 року буде спрощено та оцифровано процедуру отримання ліцензій на усі види автомобільних перевезень на період дії воєнного стану”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема для усіх видів ліцензій:

  • вдвічі скорочено обсяг необхідних для отримання ліцензії документів;
  • скасовано необхідність підтвердження трирічного досвіду роботи;
  • скасовано подачу документів про наявність матеріально-технічної бази та наявність договорів.

Термін розгляду заявки на отримання ліцензії за новою процедурою скорочено з 10 днів до 1–3 днів. Спрощення процедури стосуватиметься отримання ліцензій на:

  • внутрішні перевезення пасажирів автобусами;
  • внутрішні перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів вантажними автомобілями;
  • міжнародні перевезення пасажирів автобусами;
  • міжнародні перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів вантажними автомобілями;
  • міжнародні перевезення вантажів вантажними автомобілями (крім перевезення небезпечних вантажів та небезпечних відходів).
Читайте також: Відновити експорт в умовах війни: складно, але життєво необхідно

Автоматизована електронна система прийому заявок на отримання відповідних ліцензій почне свою роботу з 13 квітня 2022 року. Отримати ліцензію можна буде інформаційній системі «ШЛЯХ» Державної служби безпеки на транспорті. Для цього треба буде:

  1. Створити електронну заяву в системі «ШЛЯХ»;
  2. Вказати види господарської діяльності;
  3.  Вказати інформацію про транспортні засоби;
  4. Завантажити кольорові фотокопії свідоцтв про реєстрацію ТЗ та тимчасових реєстраційних талонів, якщо передбачено їх оформлення;
  5. Натиснути кнопку відправити заяву до ДСБТ.

Ліцензії на період дії воєнного стану в Україні оформлюються в електронному вигляді та оприлюднюються на порталі електронних сервісів Державної служби безпеки на транспорті.

Як повідомляв Укрінформ, Польща, Болгарія, Грузія, Румунія і Туреччина пропускатимуть українські вантажні автомобілі без спеціальних дозволів на міжнародні перевезення.

 

www.ukrinform.ua