Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.03.2023

В Україні стартує проєкт підтримки ветеранського бізнесу

Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів спільно з благодійним фондом «МХП — Громаді» презентував концепцію програми фінансування #Варто «РобиТИ своє». Про це Kurkul.com повідомила пресслужба проєкту.

За цією програмою ветерани, ветеранки, а також родичі полеглих захисників та захисниць зможуть отримати від 500 тисяч до 1,5 млн грн на відкриття й розвиток власної справи. Загальний бюджет конкурсу становить 15 млн грн.

Як зазначається, Український ветеранський фонд протягом 2022 р. провів два конкурси макрофінансування, у яких 53 переможці отримали фінансування на суми від 500 тис. до мільйона гривень.

Цьогоріч проєкт підтримки ветеранського бізнесу реалізується у партнерстві з благодійним фондом «МХП — Громаді». Фонд уже кілька років поспіль підтримує мікропідприємництво в регіонах. Торік в 11 областях «МХП — Громаді» профінансував відкриття та розвиток 85 бізнесів на 7,4 млн грн.

«Для нашого Фонду співпраця з УВФ та Мінветеранів стала не просто логічним продовженням конкурсу «Роби своє», але справою честі. Підтримувати й допомагати військовим та їхнім родинам — один з векторів нашої діяльності. Відновлення України почнеться не після перемоги. Цей процес триває вже зараз. І від того, яке середовище, яку екосистему в громадах ми створимо для тих, хто захищає нас на передовій, залежить якість життя всіх наших майбутніх поколінь. Бо ветерани мають знати: їх чекають. Родини, громади, Україна. Вони потрібні», — наголосила Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду «МХП — Громаді».

Окрім фінансування, ветеранське підприємництво також отримає підтримку на законодавчому рівні.

«Ми напрацьовуємо врегулювання ветеранських підприємницьких ініціатив на законодавчому рівні. У період кризи саме ветеранський бізнес не релокувався, а залишився працювати в Україні, створювати робочі місця та наповнювати економіку. Тож маємо зробити все, аби підтримати ці ініціативи», — пояснив Максим Кушнір, директор департаменту громадянської ідентичності та ветеранського розвитку

Одним із переможців попередньої програми фінансування Українського ветеранського фонду став ветеран-підприємець, Олександр Квятковський, який розвиває бізнес у сфері агродронів.

«Ті фермерські господарства, на території яких відбувались бої, намагаються по мінімуму використовувати обробіток землі трактором. Для ретельного розмінування потрібен не один рік і тут саме дрон є безпечнішою альтернативою трактора: менше проходів важкої техніки — менше шансів потрапити на міну чи нерозірваний снаряд», — розповів Олександр Квятковський.

 

kurkul.com