Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.03.2021

В Україні створять центри креативної економіки

Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення центрів креативної економіки. Проект постанови, розроблений Мінрегіоном, було схвалено 17 березня на засіданні Уряду.

«Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-2027 роки реалізовується ціль «Підвищення рівня конкурентоспроможності регіонів», в рамках якої передбачається поширення практики утворення центрів розвитку креативної економіки в містах різного масштабу та з різними соціально-економічними умовами. Створення центрів креативної економіки дозволить підвищити інвестиційну привабливість регіону та сприятиме розвитку бізнесу у креативному секторі економіки», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Центри стимулюватимуть підвищення економічної активності в регіонах, культивуватимуть smart-підприємництво та сприятимуть зниженню безробіття та еміграції молоді. Планується, що вони включатимуть створення лабораторій, ІТ-школи, мікровиробництво, креативні простори для навчання та коворкінгу.

У державному бюджеті на 2021 рік на створення Центрів передбачено понад 110 млн гривень. Кошти будуть спрямовані, зокрема на будівництво (нове, реконструкцію чи капітальний ремонт) будівель, в яких створюватимуться центри креативної економіки, а також на виготовлення проектної документації.

Пропозиції щодо переліків проектів формуватимуться місцевими державними адміністраціями, виконавчими органами місцевих рад та подаватимуться на затвердження Мінрегіону.

Серед основних умов надання фінансування є відповідність проекту зі створення центрів креативної економіки пріоритетам, визначених у програмних та стратегічних документах розвитку територій, наявність фінансово-економічного обґрунтування спроможності довгострокового функціонування центру креативної економіки, крім того, проекти повинні відповідати принципам безбар’єрності та строк їх реалізації не перевищує 2 роки.

Джерело: Урядовий портал.