Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.05.2023

В Україні створюють умови для запуску приватного страхового ринку через доступ до перестрахового капіталу компаній, – Олександр Грибан

Механізм страхування воєнних ризиків сьогодні доступний від декількох міжнародних фінансових інституцій, серед них є MIGA Групи Світового Банку та Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC), яка вже страхує і українських інвесторів. На розгляді DFC наразі знаходяться проекти на сотні мільйонів доларів.

Про це заступник Міністра економіки Олександр Грибан сказав під час ефіру Radio NV.

«Нещодавно ми мали розмову з виконавчим директором DFC Скоттом Нейтаном, який стимулював нас продовжувати надсилати проєкти. Механізм страхування ризиків є надзвичайно популярним і дійсно здатен захистити майбутні нові інвестиції», – зазначив Олександр Грибан.

За його словами, паралельно з цим створюються умови для запуску приватного страхового ринку через доступ до перестрахового капіталу компаній. На сьогодні пул донорської допомоги підтверджений у звіті Світового банку і затверджений на Мультидонорській координаційній платформі, куди включено питання страхування воєнних ризиків. Так, буде створено окремий цільовий Трастовий фонд, який забезпечить перестраховий капітал і покриття «гарантії першої втрати» для залучення приватних перестраховиків.

В майбутньому також планується створення пулу на кшталт Моторно (транспортного) бюро, який буде саморегулюючою інституцією, концепція якого наразі напрацьовується спільно із Нацбанком України.

Довідково:

12 квітня у Вашингтоні Уряд України уклав Меморандум про взаєморозуміння з DFC та USAID щодо залучення інвестицій в Україну. Мінекономіки та DFC взаємодіють щодо підготовки та формування списку інвестиційних проектів за допомогою Advantage Ukraine. Проєктна команда ініціативи працює за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та здійснює попередній відбір проектів, співпрацюючи із заявниками.

 

www.me.gov.ua