Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.04.2023

В Україні суттєво зменшаться площі під кукурудзою

В Україні суттєво зменшаться площі під кукурудзою. Водночас фермери розбавлятимуть сівозміну нішевими культурами. Про це розповів Дмитро Скорняков, генеральний директор HarvEast, в матеріалі «Всі зернові цього року працюють у нуль» на Latifundist.com.

Також він зазначив, що не бачить підстав для зростання вартості кукурудзи на світових ринках.

«Ми пройшли пік циклу commodities, коли були дорогі нафта, ліс, метали, залізо. Зараз всі commodities падають в ціні. Хто сказав, що аграрії будуть на піці? У світі наступає рецесія. Ринки остигають. Контейнерні перевозки подешевшали удвічі і повернулися до нормальної вартості. Нафта теж дешевшає. Тому вважаю, що ми побачимо значно меншу ціну на кукурудзу у новому сезоні», — пояснив Дмитро Скорняков.

Він додав, що цьогоріч холдинг також істотно зменшить посівні площі під кукурудзою — з 15 тис. га до 5 тис. га.

«Взагалі по бізнес-плану ніякі зернові не рахуються. Вартість тонни зернових низька у порівнянні з олійними, а вартість логістики висока. Відповідно, для олійних це не критично, бо вони дорожчі. А для кукурудзи, пшениці і ячменю — критично, бо вбиває всю економіку. Тому планово всі зернові у цьому році в мене працюють в нуль. Відповідно ми максимально збільшили посіви олійних, зокрема, соняшника. Вводимо сою у сівозміну, хоча з нею кілька років тому вже відмучилися. Не дуже успішна ця культура у нас», — розповів Дмитро Скорняков.

Також цьогоріч у холдингу розбавляють сівозміну нішевими культурами, якими раніше займалися на Донеччині. Зокрема, посіяли у Бориспільському районі озимий горох.

 

kurkul.com