Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.02.2021

В Україні відкрито нову ТЕС, що використовує місцеве паливо

Заступник Голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко взяв участь в офіційному відкритті Поліської теплоелектростанції у м. Овруч на Житомирщині.

«Поліська ТЕС на біомасі в Овручі – яскравий приклад заміщення імпортних традиційних енергоресурсів місцевими видами палива. Тобто проект, який забезпечує енергетичну незалежність та економічний розвиток нашої держави», – наголосив Юрій Шафаренко.

«Важливо зазначити, що Поліська ТЕС має власні плантації енергетичної верби, що утворює цілий «зелений» енергетичний кластер – повний цикл від вирощування біомаси до виробництва електроенергії. Таким чином, ТЕС демонструє, що генерувати електроенергію на вітчизняній біомасі та не залежати від імпортних енергоресурсів – реально та вигідно», – додав Юрій Шафаренко.

Поліська ТЕС має потужність 5,9 МВт і працює на біомасі – залишках деревини від деревообробної промисловості, санітарного очищення лісів та енергетичній вербі, яка вирощується поруч із станцією.

Новозбудована станція здатна забезпечити безперебійну подачу електроенергії в період пікових навантажень і зможе відпускати в енергомережу понад 40 млн кВт*год електроенергії щорічно, що суттєво покращить енергобаланс області та району.

Заступник Голови Держенергоефективності також підкреслив, що в Україні, яка має потужний розвинений аграрний сектор, є значні ресурси для запровадження проектів з біоенергетики: «Максимальний потенціал заміщення газу завдяки  біоенергетиці сягає 37 млрд куб. м у рік. Щоб стимулювати інвесторів до встановлення твердопаливних котелень, біоТЕЦ, вирощування енергетичних рослин, Держенергоефективності разом із Міненерго та Біоенергетичною асоціацією України підготувало цілий пакет законопроектів».

Детальніше – на сайті Держенергоефективності

Джерело: Урядовий портал.