Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.10.2021

В Україні вперше відбудеться виставка туніських товарів

У Києві з 28 по 30 жовтня пройде перша виставка туніських товарів, яка має на меті посилити співпрацю представників бізнесу України і Тунісу.

Про це в Укрінформі під час пресконференції «Туніс – Україна. Як правильно увійти на ринок України» розповів голова Асоціації туніської діаспори в Україні Тарік Аль-Алауі.

Іноземні представники бізнесу презентують на виставці низку товарів, які можуть зацікавити українського споживача. Насамперед мова йде про продукти харчування, зокрема спеції та фрукти, туристичні послуги, сувеніри, будівельні матеріали тощо.

«Міжнародна виставка туніських товарів у столиці – це гарний крок до налагодження співпраці України і Тунісу. Наші країни вже давно знаходяться в хороших стосунках, і для їх посилення необхідно, аби ми знали один про одного більше. Тому цей захід стане додатковим поштовхом для економічного розвитку та співробітництва двох держав», – сказав Аль-Алауі.

За його словами, на виставці Туніс позиціюватимуть як «торговельну платформу» для входження до ринків країн Африки та Арабського світу, а Україну – як шлях до ринків країн Східної та Центральної Європи.

Очікується, що діалог між підприємницькими спільнотами України та Тунісу допоможе налагодити експорт ширшого кола товарів, що позитивно вплине на ринки обох держав.

«Туніс – дуже цікава країна, яка має багатовікову історію. І впевнений, що на нашій виставці, яка допоможе налагодити позитивний діалог між нашими країнами, ви відчуєте цей колорит», – додав Аль-Алауі.

Як повідомлялось, Туніс – другий (після Єгипту) торговельно-економічний партнер нашої держави в Африці. Ця країна є насамперед імпортером фруктів, оливкової олії, а також текстильних виробів.

 

www.ukrinform.ua