Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.08.2021

В Україні виробництво молока скоротилося на 6% – профільна асоціація

За підсумками семи місяців поточного року виробництво молока усіх видів в Україні скоротилося на 6% та склало 5 190,2 тис. тонн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Асоціації виробників молока.

У профільній асоціації зазначили, що за офіційною статистикою зростання на 1% відбулося лише у Хмельницькій області — 388,8 тис. тонн.

За інформацією аналітика АВМ, у промисловому секторі за аналізований період вироблено майже 1,62 млн тонн молока-сировини, що на 1,1% менше, ніж у 2020-му. Найбільший приріст виробництва на 13,5% у Тернопільській – до 68,3 тис. т, Херсонській (29,1 тис. т; +7,8%) та Хмельницькій (111,9 тис. т; +6,6%) областях.

У присадибому секторі відбулося скорочення виробництва на 8,1% — до 3,57 млн т.

“Нехарактерним є те, що суттєво почали скорочувати виробництво молока домогосподарства найбільших молочних регіонів. Якщо раніше основне скорочення припадало на окуповані території та Захід, то тепер на 13,2% скоротилось виробництво молока у Вінницькій області – до 264,8 тис. т; на 14% у Чернігівській області – до 115,2 тис. т; на 19,2% у Харківській області – до 117,2 тис. т”, – зауважили аналітики.

В АВМ зазначили, що скорочення виробництва молока має і сезонний характер, що впливає на зростання закупівельних цін на внутрішньому ринку, не зважаючи на тенденції світового ринку. У світі індикативна ціна на молоко опускається з квітня, проте через затяжні літні пожежі у європейських країнах ця ситуація може скоро змінитися.

За прогнозами експертів, у третьому кварталі варто очікувати скорочення виробництва молока в межах сезонних коливань. Виходячи зі статистики поголів’я, яка декілька місяців показує стабільність, – галузь намітила курс на стабілізацію.

 

www.ukrinform.ua