Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.06.2019

В Україні з’явилася технологія оплати через смартфон замість терміналу

Міжнародна платіжна система Visa і державний “Ощадбанк” представили інноваційне технологічне рішення Tap to Phone, дозволяє підприємцям використовувати смартфон для прийому безконтактних платежів замість POS-терміналу.

Про це повідомляє інформаційна агенція Уніан.

Як зазначила старший віце-президент і директор з регіонального розвитку підрозділу компанії Visa в країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова в ході презентації, Україна є однією з перших країн, де працює ця технологія.

“Це перший запуск на території СНД і Південно-Східної Європи. Якщо подивитися на карту – одиниці подібних пілотів, подібних тестувань вже відбулися. Це можливість перетворити мобільний телефон – на сьогодні на технології Андроїд – на торговий POS-термінал”, – сказала Платонова.

Вона підкреслила, що будь-який підприємець може налаштувати свій смартфон і приймати платежі за допомогою безконтактних карт, а надалі технологія буде запускатися по всьому регіону і в партнерстві з різними банками.

Заступник голови правління “Ощадбанку” Антон Тютюн, у свою чергу, зазначив, що нова технологія вже доступна клієнтам банку і розрахована на малий бізнес, для якого не доцільно оплачувати встановлення платіжного терміналу та його обслуговування.

“У клієнта є телефон – і цього достатньо. На сьогодні у всіх є смартфони. Тим більше, у людей, які займаються бізнесом. Це активна частина населення, яка хоче щось створити. У них є смартфон, і достатньо лише скачати додаток. Звичайно ж, уклавши договір з Ощадним банком України”, – сказав Тютюн.

За його словами, в найближчі два тижні до нової технології підключаться й інші платіжні системи, щоб клієнти могли розплачуватися картами будь-яких платіжних систем.

Джерело: УНІАН