Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.08.2021

В Україні за рік ввели в експлуатацію 68 біогазових станцій 

Про це повідомляє Біоенергетична асоціація України на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що із введених у 2020 році в Україні біогазових станцій 28 виробляють біогаз з агросировини, 27 – працюють на біогазі полігонів твердих побутових відходів, 9 – виробляють біогаз в результаті анаеробного очищення промислових стічних вод, ще на одній біогаз отримують з осаду господарсько-побутових стічних вод, а ще три станції призначені для виробництва генераторного газу (класифікуються як біогазові станції).

При цьому 50 біогазових електростанцій продають електроенергію за «зеленим» тарифом.

Зазначається, що загальне споживання агросировини для виробництва біогазу склало близько 1,8 млн тонн у формі свіжої маси.

Загальний обсяг отриманого дигестату склав близько 78 тис. тонн за сухою речовиною. Дигестат – це продукт біоконверсії органічних матеріалів у процесі метанового бродіння. В результаті органічна речовина розпадається до більш простих органічних сполук, мінералізованих речовин, мікробної біомаси і біогазу, що складається переважно з метану (55-70%) і вуглекислого газу (30-45%).

Станом на кінець 2020 року в Україні загальна встановлена електрична потужність когенераційних установок на біогазі склала близько 105 МВт, з них 103,364 МВт працюють за «зеленим» тарифом, а сумарне виробництво біогазу – 230 млн кубометрів.

 

agropolit.com