Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.04.2023

В Україні запустили найпотужнішу газову свердловину за останні 2,5 року

Укргазвидобування пробурило розвідувальну свердловину, добовий дебіт якої перевищив 460 тис. кубометрів газу на добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАК «Нафтогаз України».

«Це одна з потужних свердловин, які Укргазвидобування запустило в березні цього року. Її добовий дебіт сягнув понад 460 тис. кубометрів газу на добу. Вона має найвищі показники видобутку серед свердловин, які компанія ввела в експлуатацію протягом останніх 2,5 року. Це важливе досягнення для нас», – сказав очільник Нафтогазу Олексій Чернишов.

Зазначається, що успіх став можливим завдяки сучасним підходам до обробки геологічної інформації, зокрема матеріалів 3D сейсморозвідки, що дало змогу ідентифікувати раніше не розвіданий поклад і визначити оптимальну точку для буріння.

«Це спільне досягнення наших геологів і буровиків, які виконали свою роботу на найвищому рівні. В надскладних умовах воєнного стану ми робимо все, щоб Україна змогла вже наступного опалювального сезону відмовитися від імпорту газу», – додав т.в.о. генерального директора Укргазвидобування Олег Толмачев.

Як повідомлялося, в березні 2023 року Група Нафтогаз ввела в експлуатацію іншу свердловину з високим дебітом.

НАК “Нафтогаз України” має намір наростити видобуток газу у 2023 році на 1 млрд кубометрів, щоб сукупний обсяг видобутку підприємств країни наблизився до 19 млрд кубометрів.

 

www.ukrinform.ua