Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.02.2023

В Україні завершився сезон цукроваріння

Станом на початок лютого в Україні завершився сезон цукроваріння. Найдовше працювали заводи на Львівщині.

Про це йдеться у повідомленні Львівської ОВА.

Як зазначається, впродовж сезону переробили майже 1,1 млн тонн цукрових буряків, з яких виробили 158,5 тис. тонн цукру. Це на 19,5% більше від показників попереднього сезону.

«Останні 5 років ми спостерігали переважно зростаючий тренд у виробництві цукру в регіоні, це сприяє нарощуванню виробничих площ під цукровим буряком в місцевих господарствах. У минулому сезоні ми мали суттєве збільшення виробничих площ, а погода сприяла покращенню якісних показників цукрового буряку. Саме внаслідок поєднання цих двох факторів ми побачили суттєвий приріст виробництва цукру в регіоні», — наголосила директорка  департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман.

Впродовж останніх 5 років у Львівській області збір цукрового буряка збільшився на 38%, виробництво цукру зросло на 46,6%. Основну частину львівського цукру реалізовують на внутрішньому ринку, експортують приблизно 20% від загального виробництва  і переважно в країни ЄС.

За даними оперативного моніторингу господарства області у 2023 році планують посіяти 13,7 тис. га цукрового буряка.

Нагадаємо, наприкінці січня п’ять цукрових заводів на Вінниччині завершили виробничий сезон. Підприємства переробили 2,4 млн тонн цукросировини, виробили 360,1 тис. тонн цукру. Це майже стільки, як і минулого сезону — 363,5 тис. тонн цукру.

До слова, у 2022 р. українські аграрії накопали 9,1 млн тонн цукрових буряків при врожайності 50,1 т/га.

 

kurkul.com