Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.12.2022

В Україні зменшилася кількість імпортної свинини: експерти назвали причину

Основною причиною послаблення імпортної активності стало зниження цін на свинину на внутрішньому ринку.

Імпорт свинини у листопаді склав 1,16 тис. тонн, що в 3,8 разу менше за зовнішні поставки такої продукції у жовтні.

Про це повідомили аналітики Асоціації “Свинарі України” з посиланням на дані митної статистики.

Експерти зазначають, що надходження свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней з-за кордону в листопаді було найменшим за весь рік і поступається навіть березневому показникові.

“Основною причиною послаблення імпортної активності стало зниження внутрішніх цін на свинину в листопаді. Зокрема, за підсумками місяця середня ціна на свиней забійних кондицій була на 10 грн/кг нижчою, ніж у жовтні. Тож хоча середня ціна імпортованого кілограма була дещо нижчою, ніж на місяць раніше – 2,15 дол. проти 2,2 дол. у жовтні, ціна вітчизняної свинини була значно привабливішою”, – підкреслили в асоціації.

Зазначається, що за підсумками 11 місяців імпорт свинини склав 46,3 тис. тонн, що на 27% більше за зовнішні поставки свинини за січень-листопад 2021 року. Основними країнами-постачальниками залишаються Польща, Данія, Франція та Нідерланди.

Як повідомляв УНІАН, середня ціна кілограма свинини за жовтень склала 185,8 грн, що на 5% чи на 9,3 грн/кг дорожче за вересневий показник.

 

www.unian.ua