Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.11.2021

В Україну прямують сім суден-панамаксів із вугіллям, відключень не буде

Україна успішно долає ситуацію з дефіцитом вугілля, що склалася в енергетичній галузі, заявив президент України Володимир Зеленський.

“Нестачі не буде, а буде сім кораблів “панамакс”, які вже прямують і прибудуть до українських портів найближчим часом”, – сказав Зеленський у відеозверненні, поширеному в соцмережі Facebook у понеділок.

За словами президента, вугілля, яке буде доставлено морським шляхом, повністю закриє потреби в енергетичній галузі до кінця року.

У разі необхідності буде повністю закрито потребу до кінця всього опалювального сезону.

“Ми не купуємо вугілля у сепаратистів … Ми не платимо і не будемо платити тим, хто не визнає нашу незалежність, і робимо перший крок на шляху до повної енергетичної незалежності України”, – додав президент.

Зеленський також зазначив, що перед зимою держава підготувала атомну енергетику, яка працюватиме на повну потужність після розширення парку реакторів.

“За останні тижні запущено два додаткові блоки – на Рівненській і Запорізькій АЕС. Ще один блок Запорізької АЕС буде запущено до кінця листопада”, – підсумував глава держави.

При цьому Зеленський спростував інформацію про можливі відключення енергопостачання в країні та закликав не дивитися телеканали, які її поширюють.

“Відключенням світла можуть лякати тільки тих, у кого відключено логіку та критичне мислення. Проста порада: щоб не чути брехливі казки про відключення світла, відключайте звук на деяких брехливих каналах, а краще – не дивіться взагалі. Це збереже і нерви, і електроенергію”, – заявив президент.

Він наголосив, що”держава нікого не залишить без світла й тепла”. “Тут теж усе просто, незважаючи на те, що все не просто у світі, який справді переживає енергетичну кризу”, – додав Зеленський.

Судно типу “панамакс” (Panamax) може перевозити 60-80 тис.тонн вугілля. На початку листопада високопоставлене джерело в уряді повідомило агентству “Інтерфакс-Україна”, що українські порти найближчим часом приймуть п’ять суден з імпортним вугіллям зі США загальним обсягом близько 280 тис. тонн: чотири – для “ДТЕК” і одне – для державної “Центренерго”.

 

ua.interfax.com.ua