Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.02.2020

В уряді пропонують виділити 20 млрд грн на підтримку промисловості

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства пропонують виділити 20 мільярдів гривень на програми підтримки української промисловості для того, аби вона могла вийти на ринки Євросоюзу.

Про це повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов за підсумками зустрічі з комітетом з питань економічного розвитку Верховної Ради, пише Hromadske.

«Ми запропонували пакет антикризових заходів. Головна пропозиція — розглянути можливість розширення фінансування програм та напрямків у розмірі 20 млрд грн, зокрема, на стимулювання напрямків транспортної інфраструктури, програми фінансової підтримки, секторальні програми виробництва, розвиток оборонно-промислового комплексу», — повідомив Милованов.

Він зазначив, що фінансова підтримка промисловості має допомогти українським компаніям переорієнтуватися на ринку Євросоюзу, адже ринки країн СНД наразі фактично втрачені. Водночас, налагодити експорт промислової продукції до ЄС Україні заважає зношеність та застарілість більшості промислових підприємств.

Більше того, у ЄС запроваджують податок на продукцію, при виробництві якої забруднюється довкілля. Через цей податок українська промисловість втрачає свою конкурентоздатність на європейському ринку.

«Ми також працюємо у діалозі та залучаємо представників галузі до напрацювання рішень. Ми створюємо Координаційний центр з питань промисловості за участю галузевих об’єднань, окремих великих підприємств, аналітичних центрів, органів державної влади, напрацьовуємо можливі програми підтримки», — додав міністр розвитку економіки.