Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.06.2021

В ЄС прогнозують найменший урожай кісточкових за 30 років

Виробники кісточкових фруктів попереджають про дефіцит у Європі цього сезону після того, як сильні заморозки пошкодили сади в Іспанії, Італії, Греції та Франції, повідомляє Frutinet.

Щорічна європейська конференція плодів кісточкових фруктів medFEL, що відбулася в кінці травня, підрахувала, що урожай персиків і нектарину в регіоні 2021 року знизився на 36% до середнього за п’ять років – це один із найменших урожаїв в Європі за останні 30 років. Тим часом обсяги європейських абрикосів зменшуються на 40% порівняно із середнім показником 2015-2019 рр. – до 343 502 тонн.

Цей обсяг може зменшитися ще більше, попередили лідери бізнесу кісточкових фруктів, якщо країни виробники матимуть несприятливу погоду, таку як сильна спека або град, у літні місяці.

Іспанія, найбільший у Європі виробник кісточкових фруктів, прогнозує врожайність персиків та нектарину 1,2 млн. тонн, що на 20% нижче середнього показника за п’ять років, а обсяги абрикосів зменшились на третину –  до 86.8 тис тонн. Тим часом Італія наразі виробляє персики та нектарин на рівні 722.7 тис. тонн – на 45% менше середнього показника за п’ять років –  і абрикосів менше на 37% –  154.2 тис. тонн.

Греція прогнозує «історично низький» урожай персиків і нектаринів – 360 тис. тонн –  половину обсягу «нормального» року.

Франція за оцінками значно зменшила урожай персиків і нектарину –  119.4 тис. тонн, особливо постраждали нектарини, а урожай абрикосів склав 47.4 тис тонни  – на 64% менше, ніж в середньому за п’ятирічний період.

 

agrotimes.ua