Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.04.2022

Vale і Nippon Steel підписали меморандум про декарбонізацію галузі

Компанії домовилися вивчити рішення щодо зневуглецювання сталі

Найбільша гірничодобувна компанія Бразилії Vale та японський виробник сталі Nippon Steel підписали меморандум та взаєморозуміння для пошуку рішень щодо декарбонізації галузі. Про це повідомляє Fastmarkets.

Для декарбонізації металургії бразильська компанія пропонує використовувати залізо прямого відновлення (DRI) та чавун у чушках, а також запровадити використання «зелених» брикетів та окатишів.

Nippon Steel приєднується до інших провідних світових виробників, таких як китайська Baowu, південнокорейська Posco та латиноамериканський Ternium, які раніше уклали меморандуми з Vale для спільного пошуку вуглецево-нейтральних методів.

Попит на залізну руду вищої якості, зокрема через зусилля з зневуглецювання, допоміг встановити вищі надбавки на цю сировину в порівнянні з іншою продукцією з нижчим вмістом заліза. Це сприяє пошуку рішень щодо декарбонізації своїх потужностей світовими компаніями.

Як повідомляв GMK Center, раніше Vale та південнокорейський сталеливарний гігант POSCO заявили про намір співпрацювати у сфері декарбонізації виробництва чавуну. Компанії підписали меморандум про взаєморозуміння.

Vale входить до трійки найбільших гірничодобувних компаній світу. Компанія має намір досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року. Для цього Vale оголосила про запуск виробництва до 2023 року нової продукції з низьким рівнем викидів СО2 – “Зелених брикетів”.

 

gmk.center