Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.12.2021

Вартість вугілля, яке ДТЕК постачає “Центренерго”, прив’язана до АРІ2 плюс доставка

ПАТ “Центренерго” отримує вугілля за контрактом з “Д.Трейдінг” за ціною з прив’язкою до котирування API2, актуальною на момент підписання договору, плюс вартість фрахту в розмірі $30/тонна, повідомив енергохолдинг ДТЕК.

“Ціна вугілля за контрактом із “Центренерго” є комерційною таємницею. Вона була сформована на підставі актуальних на момент підписання договору котирувань вугілля в регіоні ARA агентства Platt’s (індекс API2) плюс вартість фрахту в розмірі $30/тонна”, – йдеться у відповіді компанії на запит Енергореформи.

При цьому у ДТЕК зазначили, що зафіксована в контракті ціна повністю відповідала принципу імпортного паритету.

“За нашою інформацією, у всіх контрактах на імпорт вугілля до України наразі використовується прив’язка до котирувань вугілля в регіоні Амстердам-Роттердам-Антверпен”, – зазначили у ДТЕК.

Як повідомлялося, 22 листопада до України прибув перший із семи законтрактованих у США та Колумбії компанією ДТЕК кораблів із 60,5 тис. тонн вугілля, яке призначене для потреб державних ТЕС ПАТ “Центренерго”. Ще шість кораблів очікуються за останніми даними у грудні-січні вже для “ДТЕК Енерго”.

“Центренерго” наразі також вирішує питання щодо постачання морем вугілля з Казахстану, оскільки Росія заблокувала залізничне постачання. Загалом компанія законтрактувала 660 тис. тонн вугілля в Казахстані.

 

ua.interfax.com.ua