Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.03.2022

“Важливе кожне підприємство, яке продовжує працювати”, – Юлія Свириденко

Держава докладає максимум зусиль для стабільної та ефективної роботи стратегічних підприємств у воєнний час. Важливо, щоб кожне підприємство працювало, підтримуючи економіку України.

Про це після візиту до Дніпропетровської області заявила Перша-віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що нові умови ставлять перед бізнесом серйозні завдання та виклики – функціонування в стані бойових дій, суттєво ускладнена та дорожча логістика, кардинально інша механіка підприємництва. Проте власники підприємств мають переосмислити свою функцію, адже від стабільної економіки залежить наближення перемоги України.

“Сьогодні бізнес – це не про маржинальність та прибутки, сьогодні бізнес – це відповідальність за країну, підтримка економіки та армії, збереження робочих місць та можливість не втратити свого споживача”, – підкреслила Юлія Свириденко.

Для стабільного функціонування підприємств Уряд та Міністерство економіки запустили низку важливих рішень. Запроваджено дерегуляцію, зниження інспекційного та фіскального навантаження на підприємства, безвідсоткове державне кредитування для всіх сфер бізнесу.

“Ми  готові оперативно реагувати на болі та виклики воєнного часу та давати їм гідну відсіч у вигляді економічних стимулів”, – додала Юлія Свиридекно.

Під час поїздки міністр економіки також провела зустріч з менеджментами великих металургійних компаній – серед яких ArcelorMittal та Метінвест. Вона зауважила, що металургійні підприємства є стратегічно важливими для України, тому держава зробить максимум для їх стабільної та ефективної роботи.

“Зараз час ставати до роботи та відновлювати економіку. Для України важливе кожне підприємство, що продовжує працювати, а щоб ті, хто зупинили діяльність – її відновити”, – наголосила Юлія Свириденко.

 

www.me.gov.ua