Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.10.2020

«Велике будівництво» виходить на фінішну пряму. Загальна готовність об’єктів програми складає 87%

21 жовтня Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов в онлайн-форматі провів селекторну нараду з головами обласних державних адміністрацій щодо виконання програми Президента «Велике будівництво».

Під час наради учасники оцінили темпи виконання робіт та ефективність використання коштів, які закладено на реалізацію програми.

За даними моніторингових груп Мінрегіону, які постійно відслідковують динаміку реалізації програми на місцях, станом на 21 жовтня середній відсоток будівельної готовності об’єктів по Україні складає 87%. Дитсадки, які входять до «Великого будівництва», готові на 87%, школи – на 92%, спортивна інфраструктура – на 83%, інші об’єкти готові на 86%.

Міністр підкреслив, що програма виходить на фінішну пряму та закликав учасників наради пришвидшити темпи будівництва і завершити всі роботи вчасно.

«Всі проекти «Великого будівництва», які заплановані до здачі у цьому році, мають бути завершені у заплановані строки, що і стане успішною реалізацією програми та дасть змогу розпочати її новий етап, який вже розробляється. У 2021 році новацією в програмі стане розвиток за напрямком «Туристичні магніти України» та проекти, які будуть спрямовані на економічний розвиток регіонів», – наголосив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Він також нагадав представникам обласних державних адміністрацій, що до 5 листопада 2020 року ОДА мають відібрати програми і проекти регіонального розвитку, що можуть фінансуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році, а до 10 листопада 2020 року – надати Мінрегіону пропозиції з переліком програм і проектів.

Остаточний перелік програм та проектів, які будуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у рамках програми «Велике будівництво 2021», буде сформований до 1 грудня 2020 року.

Джерело: Урядовий портал.