Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.04.2018

Від’ємне торговельне сальдо товарів хімічної промисловості збільшилось на 4%

У лютому 2018 року від’ємний показник торговельного сальдо у сегменті товарів хімічної промисловості досяг позначки -565,7 млн USD, що на 21,5 млн USD, або 3,97% більше порівняно з показником січня поточного року. Про це повідомляє прес-служба ДП «Держзовнішінформ».

«Відбулося це за рахунок зниження обсягів валютної виручки від експорту продуктів органічної та неорганічної хімії, поверхнево-активних речовин (у т.ч. мила та штучного воску) одночасно зі зростанням суми валютних переказів при імпорті товарів лакофарбової промисловості, косметичних препаратів, каучуків та полімерних матеріалів», – зазначає Марина Григораш, начальник відділу досліджень ринків хімічної промисловості ДП «Держзовнішінформ».

Порівнюючи показники за лютий і січень 2018 року, у структурі зовнішньої торгівлі найбільший відсоток зростання від’ємного торговельного сальдо припав на такі групи товарів: мило, ПАР та мийні засоби (38%), лакофарбову продукцію (31%), косметичні препарати (29%). Це є наслідком збільшення обсягів імпорту даних груп товарів та зростанням їх вартості.

Разом з тим у вартісному вираженні найвищий показник від’ємного торговельного сальдо мають полімерні матеріали та вироби з них: -15,5 млн USD. За словами експерта, це пояснюється великими обсягами імпорту цих товарів порівняно з іншими продуктами хімічної промисловості. Так, імпорт полімерних матеріалів у лютому 2018 року у вартісному вираженні збільшився на 10% – з 187,4 млн USD у січні до 206,2 млн USD у лютому. При цьому імпорт полімерів за січень-лютий 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2017 року демонстрував зростання на 27,2% – з 309,5 млн USD до 393,6 млн USD відповідно.

Прес-служба ДП «Держзовнішінформ»