Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.04.2023

Вітчизняні виробники тримають ціни на аміачну селітру на попередньому рівні

В Україні сільгоспвиробники продовжують закуповувати нітрат амонію партіями від 22 до кількох тисяч тонн.

Про це йдеться на каналі Fertilizer UA.

Вартість продукції у вітчизняних виробників наприкінці березня не змінилася:

  • незалежні трейдери реалізують аміачну селітру OstChem залежно від регіону країни за ціною від 28 500 грн/т до 31 000 грн/т EXW склад продавця;
  • болгарський нітрат амонію в портах пропонують по 29 000-29 400 грн/т FCA порти України.

Як зазначили аналітики, котирування імпортного добрива на замовлення, заявлене деякими компаніями, становить 28 000 гривень за тонну на аналогічному базисі. При цьому оскільки продукція виробників Болгарії подешевшала, нові партії добрива трейдери могли б пропонувати від 25 000 грн/т FCA порти України.

«Поки що в Україну почали відвантажувати литовський нітрат амонію. Станом на 26 березня імпортували близько 440 тонн продукту. Амселітру виробництва «Achema», «Groupa Azoty» та «Anwil» можна придбати від 25 500 грн/т СРТ станція на кордоні України/Польща (зазначається, що на партії від восьми вагонів діють знижки)», — йдеться у повідомленні.

Узбецьку продукцію дистриб’ютор «Uzkimyoimpeks» пропонує по 26 000 грн/т FCA Кілія. Планується, що судна з добривом почнуть прибувати до України з кінця квітня.

Вітчизняну ІАС, як і минулого тижня, трейдери реалізують по 24 996-25 500 грн/т EXW склад продавця.

Вартість продукту «Toros» та «Anwil» також залишається незмінною і становить 24 000 грн/т FCA Одеса та 22 800 грн/т FCA західний регіон України, відповідно.

«Крім того, асортимент вапняно-аміачної селітри на вітчизняному ринку поповнив імпортний продукт «Achema». Його пропонують по 24 000 грн/т EXW склад продавця в центральному регіоні країни», — додали аналітики.

Водночас на Азоті (Черкаси) та Рівнеазоті продовжують випускати нітрат амонію, який зараз відвантажують лише вітчизняним споживачам. Вапняково-аміачну селітру на останньому заводі не виробляють.

 

kurkul.com