Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.09.2021

ВР ухвалила закон про індустріальні парки

Верховна Рада ухвалила законопроект про індустріальні парки №4416-1 у другому читанні.

Як передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”, законопроект в цілому підтримали 290 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Згідно з текстом законопроекту до другого читання, в індустріальних парках зможуть розміщуватися такі об’єкти, як офіси керуючих компаній учасників індустріальних парків, фінансові, рекламні та маркетингові установи, освітні заклади, зокрема дошкільні, наукові парки, акселератори, інноваційні лабораторії, зали для конференцій, пожежні частини, складські приміщення та об’єкти логістичної інфраструктури, а також низка інших об’єктів.

Законопроект також передбачає повну або часткову компенсацію відсоткової ставки за рахунок бюджету за кредитами на облаштування і ведення госпдіяльності в індустріальних парках для їх учасників. Окрім цього, передбачається фінансування на безповоротній основі облаштування індустріальних парків, забезпечення будівництва об’єктів суміжної інфраструктури – доріг, ліній зв’язку та інших комунікацій, необхідних для роботи таких парків. Законопроект також передбачає компенсацію витрат за рахунок державного і місцевих бюджетів на підключення і приєднання до інженерно-транспортних мереж.

Законопроект у редакції до другого читання передбачає також, що Кабінет Міністрів має у держбюджеті на 2022 рік виділити щонайменше 2 млрд грн для норм законопроекту.

Як зазначено в проекті закону, учасниками індпарків зможуть бути ІТ-компанії, підприємства переробної промисловості, переробки промислових та побутових відходів (крім поховання відходів), а також суб’єкти науково-технічної діяльності. Водночас на території таких парків не може бути розміщено виробництво підакцизних товарів, окрім виробництва автомобілів, мотоциклів, причепів та низки інших транспортних засобів.

Із зазначеним законопроектом пов’язані також законопроекти №5688 і №5689 – з відповідними поправками до Податкового та Митного кодексів. Вони очікують свого розгляду в комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики.

 

ua.interfax.com.ua