Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.04.2023

ВР ухвалила закон про реформування Держрезерву

Верховна Рада ухвалила за основу урядовий проєкт закону про державні резерви №9079 від 3 березня 2023 року, що спрямований на реформування чинної системи державного матеріального резерву, повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Закон передбачає розмежування понять державний матеріальний резерв і мобілізаційний резерв. Дано визначення балансоутримувачів державного матеріального резерву та мобілізаційного резерву. Центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державних резервів, делеговано повноваження з перевірки наявності матеріальних цінностей державних резервів, написав він у своєму телеграмі.

Документ оновлює принципи та напрями формування номенклатури матеріальних цінностей; закріплено поняття “резервування”, порядок та критерії відбору резервантів; удосконалено порядок проведення оновлення матеріальних цінностей.

Закон передбачає можливість зберігання пального на території країн Європи.

Крім того, запроваджуються штрафні санкції для підвищення дисципліни суб’єктів господарювання, а рішення про застосування фінансових санкцій визнається виконавчим документом. Центральні органи виконавчої влади, що реалізують держполітику у сфері державних резервів, звільняються від сплати судових зборів.

У документі передбачено створення захищеної автоматизованої бази даних для зберігання, захисту, обліку, пошуку, узагальнення інформації та формування звітності з дотриманням вимог доступу до інформації з обмеженим доступом.

 

ua.interfax.com.ua