Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.09.2022

Видобуток нафти ОПЕК у серпні досяг максимуму з квітня 2020 року – Reuters

Видобуток нафти ОПЕК у серпні зріс до максимуму з початку пандемії. Виробництво нафти у Лівії відновилося після заворушень, а країни Перської затоки наростили видобуток у рамках угоди ОПЕК+. Про це свідчать результати опитування, проведеного агентством Reuters.

Виробництво нафти країнами ОПЕК у серпні зросло на 690 тис. барелів на день (б/д) порівняно з липнем і склало 29,58 млн б/д, показують результати опитування. Видобуток ОПЕК досяг максимуму з квітня 2020 року.

Альянс ОПЕК+ щомісяця підвищував видобуток, нівелюючи обмеження виробництва, запроваджене під час пандемії коронавірусу. Проте видобуток нафти у багатьох країнах альянсу відстає від квот уже протягом кількох місяців.

Картель і його союзники домовилися збільшити видобуток на 648 тис. б/д у серпні, повністю знявши обмеження, що діяли раніше. Десять країн ОПЕК, які беруть участь в угоді, мали наростити виробництво нафти на 413 тис. б/д.

Проте багато виробників зіткнулися з нестачею резервних видобувних потужностей через брак інвестицій, і видобуток 10 країнами ОПЕК у серпні зріс на 300 тис. б/д, відстаючи від обумовлених рівнів.

Видобуток нафти 10 країнами ОПЕК на 1,4 млн б/д відстає від цільового рівня серпня. У липні виробництво було нижчим за квоти на 1,3 млн б/д.

У понеділок відбудеться засідання ОПЕК+, і джерела повідомляють, що скорочення видобутку, про яке минулого тижня казала Саудівська Аравія, може бути здійснено у разі повернення іранської нафти на світовий ринок після відновлення ядерної угоди.

 

enkorr.ua