Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.02.2022

Виробники продтоварів закупили 18,2 мільйона кубів газу за пільговою ціною

За результатами торгів з продажу газу на січень-лютий для підприємств, які виробляють соціально значущі продовольчі продукти, реалізовано 18,2 млн кубометрів газу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграграрної політики та продовольства.

Зазначається, що газ придбали 256 виробників різної форми власності. Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко підкреслив, що Міністерство економіки, Міністерство енергетики, Міністерство юстиції та Мінагрополітики взяли на себе координацію дій та відпрацювання алгоритму, який дозволив зафіксувати збалансовану ціну на природний газ для виробників соціально значущих товарів.

«Уряд підтримав у критичний період надвисоких цін на енергоносії цілу низку галузей харчової промисловості, які виробляють для українців соціальні товари. На лютий усі їхні потреби закрито», – наголосив Лещенко.

Він додав, що підприємства, які не були включені в перелік виробників соціально значущих товарів, у тому числі через відсутність у документах необхідного КВЕД, можуть звернутися до Мінагрополітики з відповідним запитом.

Міністерство енергетики з 1 до 5 лютого прийматиме заявки на придбання природного газу власного видобутку у березні 2022 року від підприємств із переліку суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість.

Як повідомлялося, уряд 12 січня 2022 року затвердив порядок біржових торгів газом для потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість. Кабінет Міністрів до 30 квітня 2022 року обмежив вартість природного газу для виробників борошна, хліба, молока, курятини, соняшникової олії.

 

www.ukrinform.ua