Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.01.2021

Визначено переможця аукціону на вибір генпідрядника будівництва нового аеродрому в Дніпрі

27 січня, на платформі ProZorro відбувся відкритий аукціон на вибір генерального підрядника будівництва нового аеродромного комплексу в міжнародному аеропорту «Дніпропетровськ». Компанія-переможець запропонувала найбільш вигідну пропозицію – виконати роботи за 3,95 млрд грн при очікуваній вартості у 5,7 млрд грн: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-15-000585-a. Договір з переможцем буде укладено протягом 10 днів, як це передбачено законодавством.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Ще один крок до будівництва нового аеродрому в Дніпрі зроблено! Сьогодні був обраний переможець відкритого аукціону на вибір генерального підрядника будівництва. Він запропонував найбільш вигідну пропозицію. Всього участь відкритому тендері взяли 7 компаній, 2 з яких – іноземні», – зазначив очільник Міністерства.

За його словами, на будівництво нового аеродрому у держбюджеті на цей рік передбачено 1,4 млрд грн. На об’єкті планується побудувати злітно-посадкову смугу завдовжки 3,2 км, оснащену сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. Всього будівництво триватиме близько 3 років.

«Ще у вересні минулого року ми розпочали підготовчі роботи, щоб забезпечити безперервне функціонування летовища на час будівництва. Тоді ж приватний інвестор «НС Дніпро» розпочав будувати новий пасажирський та VIP-термінали. Сучасний аеропорт у Дніпрі, який би відповідав всім міжнародним стандартам, планувався попередніми владами ще з 2013 року. А ми це зробимо!» – підсумував Владислав Криклій.

Нагадаємо, 2,4 млрд грн з держбюджету підуть на розвиток регіональних аеропортів у 2021 році. З них 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво нового аеродрому в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім цього, ще 30 млн грн виділено на проектування нового летовища на Закарпатті.

Джерело: Урядовий портал.