Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.03.2023

Визначено пріоритетні регіони із розмінування земель

На сьогодні пріоритетним регіоном із розмінування визначено Миколаївську область.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, пише пресслужба Мінагрополітики.

«Наразі в першу чергу спеціалісти з розмінування працюють із 3 тис. га овочевих земель у регіоні. До процесу підключено 9 іноземних операторів та вітчизняних фахівців», — зазначив очільник відомства.

За словами Миколи Сольського, перелік із територій, які розміновуватимуть в першу чергу, формує ОВА, відтак сформовані заявки вона передає до Мінагрополітики й ДСНС.

Також він додав, що невдовзі стартує пілотний проєкт, який Мінагрополітики реалізовуватиме спільно з ФАО.

«Так, пілотною областю з розмінування в межах нього стане Харківська. Заявки прийматимуться через ДАР, анонс та всі подробиці щодо умов участі в програмі незабаром будуть оприлюднені на сайті Міністерства», — повідомив міністр.

Найскладнішою ситуація з розмінуванням залишається на Харківщині та Херсонщині. Як повідомив заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький, там заміновано понад 1 млн га території.

«Їх можна розділити на два типи. Перший — там, де була лінія фронту, це 80%-90% замінованих площ. Другий — в тилу, там менший відсоток. Щодо останніх, є план все ж встигнути засіяти. А ті 200-300 тис. га, які були на лінії зіткнення, на жаль, цього року ще не вдасться ввести в обіг», — зауважив Тарас Висоцький.

 

kurkul.com