Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.01.2021

WOG запустив проєкт зі збору та переробки відпрацьованих батарейок

Мережа АЗК WOG та рух «Батарейки, здавайтеся!» запустили проєкт зі збору відпрацьованих батарейок, пише ШоТам.

Відтепер на 385 заправках WOG по всій країні можна буде у будь-який час здати у спеціальний контейнер до 20 відпрацьованих пальчикових батарейок та акумуляторів від розмірів AAA до D, а також типу «крона», акумулятори від мобільних телефонів та ноутбуків, павербанки. А оскільки заправки WOG працюють у найвіддаленіших районах України, віддати батарейки для надійної переробки тепер зможуть навіть мешканці найменших сіл, для яких ця можливість раніше була суттєво обмежена.

Щоб мотивувати українців змінити звички, контейнер на WOG вирішили зробити прозорим. Коли люди бачать напівзаповнений батарейками контейнер і усвідомлюють, що інші уже чинять відповідально, вони також готові приєднуватись.

Куди відправлятимуть батарейки?

Відтак, з контейнерів, розміщених на АЗК WOG, батарейки потраплятимуть на ліцензований склад  підрядника та партнера проекту ТОВ «Екологічні інвестиції», звідки по накопиченню партії у 20 тонн будуть відправлятися на переробку до заводу GreenWEEE в Румунії. На цьому заводі вони проходять спеціалізовану сортувальну лінію та діляться на 8 типів відповідно до хімічного складу. Сольові, алкалінові та цинк-карбонові батарейки переробляються безпосередньо на GreenWEEE, а решта батарейок – з вмістом кадмію, літію, ртуті тощо – відправляються на переробку до заводу Accurec в Німеччині. Таким чином 100% всієї маси батарейок повертається для подальшого використання у виробництві нових товарів та корисних речовин.

За рік на WOG планують зібрати близько трьох тонн батарейок. Їх утилізацію профінансує WOG спільно з брендами Panasonic, Duracell та GP, які продають батарейки в цій мережі та приєднались до ініціативи. При цьому, ціни на батарейки не виросли.

Довідка

Мережа автозаправних комплексів WOG нараховує близько 500 об’єктів у всіх областях України. WOG є найбільшою українською монобрендовою мережею АЗС на вітчизняному ринку нафтопродуктів. Всі нафтопродукти в мережі WOG – виключно імпортного виробництва, і відповідають стандарту Євро-5. Поставки здійснюються з найсучасніших нафтопереробних заводів Румунії, Ізраїлю, Греції, Литви, Польщі, Білорусі та інших країн. Компанія активно розвиває супутні сервіси та послуги, зокрема, мережу WOG CAFE і WOG MARKET. Власники мережі WOG – Степан Івахів, Сергій Лагур, Софія Єремеєва і Роман Єремеєв.

Рух «Батарейки, здавайтеся!» почався з ініціативи 3 it-шників у м. Дніпро і виріс до масштабів всеукраїнської мережі небайдужих людей та компаній. Місія руху – щоб 100% всіх вживаних батарейок в Україні потрапляли на переробку, а не в землю.  В 2020 році організація добилась відправки перших 140 тонн батарейок з України на реальний завод у Європі, і наразі є єдиною командою, яка дійсно забезпечує переробку всіх зібраних батарейок і надає про це офіційні звіти. Команда працює завдяки благодійним внескам 1000+ небайдужих людей та компаній, та втілює реформу розширеної відповідальності виробника: щоб переробка вживаних батарейок в Україні фінансувалась з продажів нових батарейок.