Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.12.2020

Якість освіти іноземних студентів впливає на імідж України

Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля 29 грудня відбулася друга нарада щодо запуску Єдиної міжвідомчої електронної платформи для іноземних студентів.

Участь у нараді взяли співробітники різних міністерств та відомств, зокрема, представники Міністерства освіти і науки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства закордонних справ та Міністерства внутрішніх справ.

За словами Прем’єр-міністр, варто прискорити запровадження Е-платформи, щоб підвищити ефективність популяризації експорту українських освітніх послуг, забезпечити прозорість і доступність навчання для іноземних студентів, яких на сьогодні в Україні майже 80 тисяч.

«Створення електронної платформи для вступу іноземних студентів має прибрати людський фактор, посередників в освітньому процесі та інші чинники, що можуть спричиняти корупцію. Адже якість освіти, яку здобувають іноземні студенти, впливає насамперед на імідж України», — наголосив Денис Шмигаль.

Як зазначив Глава Уряду, результатом створення Е-платформи має стати просте оформлення та якісне навчання іноземних студентів, а також зростання їх кількості.

Під час наради Прем’єр-міністр підтримав пропозицію Державної служби якості освіти щодо необхідності посилення ліцензійних умов для навчання іноземних студентів та посилення відповідальності за їх недотримання.

«Це необхідно робити вже зараз, щоб наступного навчального року мати інструмент для контролю», — підкреслив очільник Уряду.

Денис Шмигаль також підтримав пропозицію запровадження незалежного іспиту для іноземних студентів, який сприятиме підвищенню конкурентоспроможності та усуненню корупційної складової в освітньому процесі.

За результатами наради Прем’єр-міністр доручив Міністерству цифрової трансформації забезпечити розробку та впровадження єдиної міжвідомчої електронної платформи щодо процедури зарахування іноземців та осіб без громадянства до закладів вищої освіти в Україні.

Джерело: Урядовий портал.