Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.09.2019

Який номер банківського рахунка вказувати для бюджетного відшкодування у період переходу на IBAN

ДПС роз’яснила, що зазначати в полях “просимо перерахувати на рахунок №” та/або “№ рахунку у банку” у додатку Д4 до декларації з ПДВ у періоді запровадження банківського рахунка за стандартом IBAN, пише ЛігаЗакон.

З 05.08.2019 р. до 31.10.2019 р. банки України зобов’язані самостійно (не за ініціативою клієнта) замінити діючі рахунки на нові. Останні відкривають відповідно до правил формування міжнародного номера банківського рахунка – стандарту IBAN.

З 01.11.2019 р. використання такого стандарту буде обов’язковим для банків та їх клієнтів під час здійснення переказів коштів у національній та іноземній валютах.

Водночас із 05.08.2019 р. до 31.10.2019 р. у документах на переказ коштів заповнюють реквізити “Код банку платника/отримувача/стягувача” та “Рахунок платника/отримувача/стягувача” або реквізит “Рахунок платника/отримувача/стягувача” за стандартом IBAN. У реквізиті “Код банку платника/отримувача/стягувача” зазначають нуль.

Такий порядок заповнення зазначених реквізитів передбачений для суб’єктів господарювання, яким ще не здійснено зміну діючих рахунків на нові рахунки за стандартом IBAN.

Отже, у період запровадження банківського рахунка за стандартом IBAN платник ПДВ, якому банком уже відкрито рахунок за стандартом IBAN, у додатку Д4 до декларації з ПДВ, у полях “просимо перерахувати на рахунок №” та/або “№ рахунку у банку” зазначає номер такого рахунка. Водночас поле “МФО” не заповнюють.

Джерело: Лага: Закон