Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.11.2019

ЄБРР та GEF профінансують розвиток біоенергетики

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) спільно з Глобальним екологічним фондом (GEF) профінансують програму підтримки розвитку біоенергетики. Про це повідомляє Энергореформа.

Так, на програму «Україна: стійкі інновації в ланцюжку створення вартості в біоенергетиці» виділяють $55,8 млн. Розрахована вона на 4 роки, починаючи з IV кварталу 2019 р.

Велика частина цих коштів — $50 млн — буде спрямована на кредитування біоенергетичних проектів в приватному секторі, ще $3,5 млн — на заохочувальні гранти до 20% вартості створення ланцюжка.

Решту коштів направлять на інформаційну підтримку і освітні проекти в сфері біоенергетики.

«Ми подивимося на варіанти можливого стимулювання розвитку біоенергетики в рамках програми і виберемо 2-3 напрямки, які будуть найбільш вигідні Україні», — уточнила провідний інженер ЄБРР в Україні Тетяна Маркута.

Підтримка розрахована на аграріїв, які можуть працювати з відходами, логістичні компанії, а також ті, які виробляють і переробляють біомасу.

«Теоретично будь-яка приватна компанія, яка так чи інакше вплине на розвиток ланцюжка створення біомаси, може стати бенефіціаром цієї програми», — підкреслила Тетяна Маркута.

За оцінками фахівців ЄБРР, для виробництва енергії використовується не більше 5% залишків на полях.

Уточнюється, що програма спрямована на прискорення виробництва відновлюваної енергії і надання фінансового інструменту, який дозволить мобілізувати інвестиції в даний сектор.