Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.12.2022

Єгипет закупив першу партію української пшениці з початку війни з росією

Генеральне управління з поставок товарів Єгипту закупило 175 000 тонн пшениці шляхом приватних переговорів з імпортерами, що зробило це першою закупівлею української пшениці з початку війни росії проти України. Повідомляє Al-monitor.

«Міністерство прагне імпортувати близько 1 мільйона тонн пшениці до середини 2023 року, щоб збільшити свій стратегічний запас пшениці та задовольнити потреби місцевих пекарень і приватного сектору», — йдеться у повідомленні.

Ібрагім Ашмаві, заступник міністра внутрішньої торгівлі та постачання, заявив, що стратегічних запасів пшениці Єгипту достатньо на наступні п’ять місяців.

«Єгипет є найбільшим імпортером пшениці у світі. Внутрішнє споживання становить майже 25 млн тонн на рік, а країна виробляє близько 12 млн тонн», — сказав Ашмаві, додавши, що решта імпортується.

Голова Єгипетського форуму економічних і стратегічних досліджень Рашад Абдо заявив Al-Monitor, що підписані Єгиптом контракти на закупівлю української пшениці є «хорошим кроком».

За його словами, Єгипет зміг забезпечити ці контракти «завдяки російсько-українській зерновій угоді, яка дозволила експорт з українських портів. Угода, яка була досягнута в липні, може сприяти збільшенню поставок пшениці в усьому світі для задоволення потреб різних країн», оскільки глобальні поставки були перервані після війни в Україні.

 

kurkul.com