Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.05.2020

Єгипет знову відкриває готелі для туристів, з встановленими в них протиепідемічними обмеженнями

Єгипет дозволяє готелям знову відкриватися для прийняття туристів за умови, що вони будуть працювати не більше ніж на 25% потужності до кінця травня і реалізують низку профілактичних заходів в області охорони здоров’я, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу Sars-Cov-2. Про це повідомляє ASPI news із посиланням на Reuters та повідомлення єгипетського Кабміну в неділю.

Повідомляється, що коронавірус став причиною припинення діяльності туристичного сектора Єгипту, на який припадає 12% -15% валового внутрішнього продукту. Це призвело до збитків, що оцінюються в  1 млрд на місяць. Відомо, що уряд припинив міжнародні пасажирські авіарейси і закрив готелі, ресторани і кафе, а також ввів нічну комендантську годину.

Для відновлення роботи готелі повинні мати медпункт з лікарем, який буде регулярно перевіряти температуру, і встановлювати дезінфекційне обладнання, йдеться в повідомленні Кабміну.

Гості повинні бути зареєстровані в режимі онлайн, а працівники готелів повинні пройти швидке тестування на коронавірус при в’їзді на курорти. Також готелі повинні виділити поверх для людей, у яких можливо буде виявлений коронавірус.

Також повідомляється, що з 1 червня готелям буде дозволено працювати з максимальною місткістю 50%, говориться в повідомленні Кабміну. У курортному готелі не допускається проведення весіль або вечірок, організація розважальних заходів і проведення відкритих шведських столів. Ресторани готелю залежатимуть від заздалегідь встановлених меню і більш широких просторів між столами.

Єгипет, який повідомив про 6 465 випадків коронавірусу, включаючи 429 смертей за станом на неділю, 3 травня, послабив свої обмеження на священний місяць посту Рамадан, що дозволило більшій кількості підприємств знову відкрити і скоротити комендантську годину в нічний час. Прем’єр-міністр Мостафа Мадбулі заявив, що країна почне поступово повертатися до нормального життя після Рамадана.

Як повідомляло ASPI news, Греція сподівається прийняти туристів вже в липні, проте власники готельного бізнесу очікують, що сезон буде похмурим, а пандемія коронавірусу буде стримувати відвідувачів від поїздок.