Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.06.2019

ЄС посилить контроль за експортом товарів подвійного призначення

Європейський Союз має намір посилити режим контролю за експортом, торгівлею та обслуговуванням товарів подвійного призначення, які можуть використовуватися як у цивільних справах, так і з військовою метою.

Про це пише Укрінформ з посиланням на сайт Європейської Ради.

«Посли країн ЄС сьогодні погодили мандат Європейської Ради на перегляд регуляторних правил щодо контролю за експортом, торгівлею, технічним обслуговуванням, транзитом та передаванням товарів подвійного призначення. На цій основі керівництво Європейської Ради розпочне переговори з Європейським парламентом», – йдеться у повідомленні.

Метою такого кроку є зміцнення режиму нерозповсюдження зброї масового знищення та засобів її доставки, сприяння регіональній безпеці, миру і стабільності, а також забезпечення поваги до прав людини та до міжнародного гуманітарного права.

Нові правила, зокрема, передбачатимуть посилення політики ліцензування такої продукції шляхом запровадження нової системи експортного контролю (EU GEAs), а також гармонізацію системи контролю за її постачанням та обслуговуванням.

Регуляторні правила охоплюватимуть також засоби кіберспостереження, що надає компетентним органам країн ЄС можливість здійснювати контроль за експортом та обслуговуванням таких систем з використанням звичайних правил, які стосуються товарів, які не мають властивостей подвійного призначення, у випадках, коли їх використання може призвести до серйозних порушень прав людини.