Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.01.2023

ЄС посилює порядок внесення агрохімікатів

У Європейському Союзі запрацювали зміни в законодавстві, які посилюють порядок внесення комплексних та органічних добрив на поля з метою захисту навколишнього середовища. Про це пише Fertilizer.

Як зазначається, тепер власники пасовищ, у ґрунтах яких концентрація азоту внаслідок внесення органічних добрив перевищує 130 кг на 1 га, мають здавати аналізи ґрунту до державних органів.

Також аналізи ґрунту необхідно буде провести всім власникам орних земель, незалежно від того, комплексні чи органічні добрива на них використовуються. Якщо ж фермери відмовляються від проведення аналізу, то їх угіддям присвоюється індекс фосфору, що дорівнює 4. Якщо після проведення аналізу ґрунту минуло чотири і більше років, результати тесту анулюються, за винятком випадків, коли було присвоєно індекс фосфору, що дорівнює 4.

Фермам з індексом 4 забороняється вносити органічні добрива чи комплексні добрива. Якщо аналіз ґрунту перевищив допустиме значення 130 кг азоту на 1 га, а комплексні та органічні добрива вже були закуплені, то власника буде оштрафовано.

Якщо результати аналізу ґрунту показали низький індекс фосфору, то фермі дозволено застосовувати необхідні їй комплексні та органічні добрива до допустимого рівня. Пасовища, де концентрація азоту від життєдіяльності худоби наперед не перевищує 130 кг на 1 га, звільняються від проведення тестів.

 

kurkul.com