Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.02.2023

ЄС розглядає Україну як майбутнього енергетичного донора

Євросоюз розглядає Україну як майбутнього енергетичного донора, оскільки країна має дуже високий енергетичний потенціал, а переважна більшість сусідніх країн у перспективі є енергодефіцитними. Про це заявив радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко, додавши, що енергетика може стати не лише фундаментом економіки, а й одним із ключових драйверів під час повоєнного відновлення, повідомляє Апостроф.

Бойко підкреслив, що Україна здатна виконувати роль, яку свого часу дуже хотів виконати радянський союз.

Цю роль тривалий час виконувала росія та “підсадила на нафтогазову голку” низку європейських держав.

Він додав, що Європа змогла забезпечити себе енергоресурсами на зимовий період 2022-2023 років. Проте ці зусилля не розв’язують проблем дефіциту енергоресурсів та електроенергії протягом наступних 5-10 років.

Бойко наголосив, що Україні, щоб стати енергетичним донором для ЄС, потрібно розвивати: інтерконектори (канали передачі енергії з української енергосистеми до європейської); “зелений” енергомікс.

“У європейців є фундаментальна позиція, яка полягає в тому, що їхня внутрішня енергія має бути “зеленою”. Ця вимога пред’являється і до імпортованої енергії. А для цього необхідно підтримувати внутрішній енергомікс (сума енергії, виробленої за допомогою різних типів генерації – АЕС, ТЕС, ТЕЦ, ГЕС тощо) прийнятною для європейців, а отже, сформованою з урахуванням всіх екологічних зобов’язань нашої держави”, – сказав він.

 

minprom.ua