Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.04.2022

Єврокомісія пропонує на рік призупинити антидемпінгові дії щодо української сталі

Європейська комісія сьогодні оприлюднила пропозицію щодо тимчасового припинення дії всіх мит на імпорт з України. Також передбачається призупинення на один рік усіх антидемпінгових дій ЄС стосовно української сталі.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Комісії

«Європейська Комісія запропонувала сьогодні призупинити на один рік мита на імпорт всієї експортної продукції України до Європейського Союзу. Ця пропозиція, яка є безпрецедентним жестом підтримки країні, що перебуває у війні, також передбачає призупинення на один рік усіх антидемпінгових та вже діючих захисних дій ЄС стосовно українського експорту сталі», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цей крок спрямований на збільшення обсягів українського експорту до ЄС, що має сприяти полегшенню ситуації, в якій опинилися українські виробники та експортери внаслідок російського військового вторгнення в Україну.

«Неспровокована та нічим не виправдана агресія росії завдала важкого удару по економіці України. Ми з Президентом Зеленським обговорювали шляхи підтримки економіки, за межами макрофінансової допомоги та грантів, які ми надаємо. Ми погодилися стосовно критичної ваги швидкого та широкого призупинення мит на імпорт для прискорення української економіки. Крок, який ми здійснюємо сьогодні, є відповіддю на цей заклик. Він значно спростить експорт української промислової та сільськогосподарської продукції до ЄС», – прокоментувала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як зазначається у повідомленні, російська військова агресія проти України не лише призвела до масових жертв серед мирного населення та руйнування критично важливої інфраструктури, а й завдала важкого удару по українській економіці. В цих умовах ЄС докладає зусиль, щоб допомогти Україні зберегти свої позиції на світовому ринку та надалі поглиблювати торговельні відносини з країнами Європейського Союзу.

Це стосується спрощення системи транспортування української продукції транспортними маршрутами на суходолі, з огляду на російську блокаду українських портів.

У цьому контексті, Єврокомісія вже розпочала лібералізацію правил для українських вантажних автомобільних перевезень для транспортування товарів між Україною і ЄС, а також спрощення транзитних шляхів та використання європейської інфраструктури для транспортування українського експорту до третіх країн.

Всі ці заходи покликані надати українським виробникам більшої гнучкості та впевненості, наголошують у Єврокомісії.

 

www.ukrinform.ua