Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.06.2021

Європарламент ухвалив європейський кліматичний закон

Він затверджує цілі ЄС щодо скорочення викидів до 2030 і 2050 року

Європарламент ухвалив кліматичний закон, який передбачає досягнення вуглецевої нейтральності на території ЄС до 2050 року. Про це йдеться в повідомленні на сайті європейського органу.

«Європарламент схвалив закон про клімат, неофіційно узгоджений з державами – членами ЄС у квітні, 442 голосами проти 203 за 51 тих, хто утримався», – йдеться в заяві Європарламенту.

Ухвалення закону затверджує кліматичну мету ЄС щодо скорочення викидів парникових газів на 55% до 2030 року, про яку раніше домовилися Європейська рада і Європарламент. До 2050 року ЄС має намір досягти вуглецевої нейтральності.

«Це дає європейським громадянам і підприємствам юридичну впевненість і передбачуваність, необхідну їм для планування цього переходу», – повідомив Європарламент.

Єврокомісія з 30 вересня 2023 року і кожні п’ять років буде оцінювати колективний прогрес, досягнутий усіма країнами ЄС, а також погоджувати заходи на шляху до досягнення вуглецевої нейтральності.

«Тепер ЄС має скоротити викиди в наступному десятилітті більше, ніж за попередні три десятиліття разом узяті. У нас є нові й більш амбітні цілі, які можуть сприяти тому, щоб більше країн активізували свої зусилля», – заявила євродепутат Джитте Гутланд.

«Прийнята мета, особливо на 2030 рік, є надзвичайно амбітною. У період з 1990 по 2020 рік ЄС скоротив викиди парникових газів на 25%. Тепер ми маємо скоротити їх на 30% лише за дев’ять років. Це означає, що необхідно не лише подвоїти, але більш ніж потроїти зусилля», – повідомив євродепутат Петер Лізе.

Європейський кліматичний закон має набрати чинності через 20 днів.

14 липня Єврокомісія має намір оприлюднити пакет законодавчих заходів під назвою Fit-for-55, які покликані сприяти досягненню кліматичної мети до 2030 року. До таких інструментів належить механізм Carbon Border Adjustment.

Нагадаємо, що за оцінкою міжнародної консалтингової компанії Roland Berger, європейські металурги мають інвестувати €100 млрд у перехід на «зелене» виробництво сталі до 2050 року.

 

gmk.center