Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.08.2022

Євросоюз може подовжити відміну ввізного мита на весь український експорт

Наразі рішення про відміну ввізного мита на весь український експорт до Євросоюзу чинне впродовж одного року.

Глава представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас заявив, що ЄС може збільшити термін відміни ввізного мита на весь український експорт.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Маасікас сказав на прес-конференції, присвяченій започаткуванню всеукраїнської комунікаційної кампанії “Разом ми – Європа”.

За його словами, усі торговельні тарифи і квоти для експорту українських товарів до Євросоюзу були скасовані терміном на один рік.

24 травня Рада Європейського Союзу ухвалила постанову, яка дозволяє тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торгові поступки щодо певних українських товарів.

“Це означає, що протягом одного року ввізне мито на весь український експорт до Європейського Союзу не сплачуватиметься. Завдяки цим заходам ЄС зможе суттєво підтримати економіку України”, – йшлося у повідомленні Ради ЄС.

У Раді ЄС додали, що рішення буде діяти протягом одного року та призупинить, зокрема, усі ті тарифи згідно з Розділом IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, яка встановлює глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі.

“Призупинення охоплює, зокрема, промислову продукцію, фрукти та овочі, а також сільськогосподарську продукцію та перероблену сільськогосподарську продукцію, що підлягають тарифним квотам”, – йшлося у повідомленні.

 

www.unian.ua