Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.11.2021

Євросоюз планує здобути технологічну незалежність у виробництві мікрочіпів

Єврокомісія послаблює обмеження на субсидії, щоб стимулювати виробництво напівпровідників на континенті.

Європейський союз має намір вирішити проблему безпрецедентного дефіциту мікрочіпів, через який простоюють автозаводи та підприємства-виробники смартфонів, а також електротехнічного та медобладнання.

Але перед Брюсселем стоїть непросте завдання – рівномірно розподілити вигоду від реалізації плану по всій єврозоні.

Маргрет Вестагер, віце-президент Єврокомісії з питань конкуренції:

«Це рішення підвищує гнучкість для запобігання перегонам за субсидіями. Воно забезпечує надання пропорційної, точкової допомоги відповідно до загальноєвропейського підходу, зводячи до мінімуму дисбаланс у конкурентній сфері. Допомога буде надана там, де в ній справді є необхідність. І дивлячись на розвиток світової індустрії мікропроцесорних технологій, я роблю висновок, що сьогодні існує особлива потреба у запуску великомасштабного виробництва в Європі».

Ряд країн, наприклад, Франція та Німеччина, вимагали для національних компаній безперешкодного доступу до фінансування, щоб ті могли скласти конкуренцію Китаю. Інші (включаючи Данію та Нідерланди) – виступили проти виділення держкоштів місцевим виробникам мікроелектроніки.

Сандро Гозі, депутат Європарламенту:

«Це хороший старт. Очевидно, що нам треба рухатися у різних напрямках, диверсифікувати виробництво, щоб стати справді конкурентоспроможними. Необхідно робити все, щоб умови для європейської індустрії та індустрії решти світу були рівними. Безумовно, Євросоюзу дуже важливо здобути технологічну незалежність у виробництві мікрочіпів».

Єврокомісія також вирішила продовжити до 30 червня 2022 року тимчасову програму держпідтримки європейських компаній та підприємств, які зазнали серйозних економічних втрат під час кризи пандемії.

 

metallurgprom.org