Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.11.2019

З 2020 року у морських портах України діятимуть нові тарифи

З першого січня 2020 року у морських портах України почнуть діяти нові, у декілька разів нижчі, граничні тарифи на оформлення перепусток для представників бізнесу та автотранспорту. Також з початку року морські агенти отримають можливість обирати між двома варіантами договорів про взаємодію сторін під час агентування суден. Повідомляє прес-служба АМПУ. 

«Адміністрація морських портів України вирішила впровадити єдині правила для формування вартості перепусток в усіх портах. З наступного року у більшості портів тарифи буде зменшено: у деяких випадках вп’ятеро. При цьому вартість перепусток, яка зараз нижча від запропонованих граничних тарифів, збільшуватися не буде. А додаткова редакція договору про взаємодію стане ще один кроком, який спрямований на покращення умов роботи у портах та ефективну взаємодію з нашими партнерами – морськими агентами», – відзначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

При розробці додаткової редакції договору про взаємодію під час агентування суден у морських портах було враховано позицію морської спільноти та рекомендації Антимонопольного комітету України.

Так, з 01 січня 2020 року морські агенти отримають можливість обирати між двома варіантами оформлення договорів з Адміністрацією морських портів України. Перший – договір приєднання, який передбачає надання АМПУ повного комплексу послуг, включно з адмініструванням портових зборів та наданні інших супутніх послуг. Другий – двосторонній господарський договір, який передбачає взаємодію між АМПУ та агентами виключно з оплати портових зборів та спеціалізованої послуги. Відповідні редакції договорів будуть оприлюдненні найближчим часом на сайті АМПУ у розділі «Морські агенти».

«Ще однією приємною для морського співтовариства новиною стане зниження вартості перепусток на територію портів. Адміністрація морських портів України з 1 січня 2020 року впроваджує нову систему розрахунку цих вільних тарифів, яка включає у собівартістьперепусток лише витрати, пов’язані з процесом їх виготовлення, належним чином розподілені непрямі витрати та норматив рентабельності. Це дозволить знизити вартість перепусток у порти у 2-5 разів. Наприклад, отримання постійної перепустки для вантажного автомобіля на територію Одеського та Білгород-Дністровського портів стане дешевше у 3,5 рази, у Миколаївський – у 2 рази, у Чорноморськ – у 1,5 рази. Як зазначалося раніше, вартість перепусток, яка на цей час нижча від запропонованих граничних тарифів, з 1 січня 2020 року збільшуватися не буде», – додають в повідомленні.