Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.10.2022

За програмою релокації до безпечних регіонів вже переїхало 761 підприємство

З регіонів активних бойових дій у більш безпечні переїхало 761 підприємство, з них 588 вже відновили свою діяльність, ще 274 – шукають локацію або спосіб транспортування.

Про це повідомляє Міністерство економіки, передає Укрінформ.

“На сьогодні 761 підприємство перевезло свої виробничі потужності з регіонів активних бойових дій у більш безпечні, 588 з них вже працюють на новому місці. <…> В рамках програми релокації держава надає підтримку кожному бізнесу, який прагне переїхати з небезпечних територій та повноцінно працювати на перемогу. Таким чином ми не лише зберігаємо виробничий потенціал країни, а й тисячі робочих місць”, – зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Серед релокованих підприємств, які вже відновили свою діяльність на новому місці, найбільша частка підприємств оптової та роздрібної торгівлі, з ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (40,24% від загальної кількості релокованих підприємств), переробної промисловості (31,71%)

Також серед релокованих – підприємства у сфері інформації та телекомунікацій (6,34%), професійної, наукової та технічної діяльності (5,85%) та будівництва (4,15%).

Найбільше підприємств (30% з усіх релокованих) переїхало до Львівської області. До Закарпатської області релоковано 17% підприємств, Чернівецької – 11%, Івано-Франківської – 8%, Хмельницької та Тернопільської – по 7%.

За інформацією Мінекономіки, переміщення здійснюється в один із 16 регіонів: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Рівненська, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Дніпропетровська, Житомирська, Одеська та Київська області.

Як повідомлялося, урядова програма релокації підприємств реалізується Міністерством економіки України спільно з обласними держадміністраціями, а також Укрзалізницею та Укрпоштою.

 

www.ukrinform.ua