Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.03.2023

За рік війни в більш безпечні регіони України релоковано 800 підприємств

623 підприємства вже відновили роботу на новому місці

За рік війни в Україні за урядовою програмою релокації в більш безпечні регіони країни було переміщено 800 підприємств, з яких 623 вже відновили роботу на новому місці. Про це заявила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, йдеться у пресрелізі відомства.

«Від початку війни 800 підприємств було релоковано з небезпечних регіонів за підтримки держави. На сьогодні 623 підприємства вже працюють на новому місці. Для ще 239 здійснюється пошук підходящої локації або способу транспортування. Понад 650 підприємств, які планували релокувати свої виробничі потужності, відмовилися від переміщення у зв’язку з деокупацією територій, на яких вони розташовані. Окрім того, нині деякі підприємства повертаються на попередні місця роботи у зв’язку з покращенням там безпекової ситуації, зокрема, в Харківську, Чернігівську та Сумську області. 44 підприємства вже повернулися», – зазначила вона.

За словами заступниці міністра, найбільше підприємств релоковано до Львівської – 24%, Закарпатської – 14,5%, Чернівецької – 9,8%, Івано-Франківської – 8,3%, Хмельницької – 7,3% та Тернопільської (6,3%) областей.

Зазначається, що програма релокації продовжує діяти, але кількість запитів значно зменшилася в порівнянні з березнем-квітнем минулого року.

«Уряд продовжує надавати підтримку підприємствам, які вирішили релокуватися,  адже їх перевезення в безпечніші регіони – це збереження робочих місць, збереження динаміки сплати податків, збереження активності бізнесу, який є драйвером відбудови й сильним гравцем на економічному фронті», – наголосила Тетяна Бережна.

Як повідомляв GMK Center, своїм розпорядженням №246-р від 25 березня 2022 року Кабмін затвердив План заходів щодо переміщення виробничих потужностей з районів, де ведуться бойові дії або є загроза таких, на безпечні території.

«Укрзалізниця» запропонувала свої виробничі потужності в центральних та західних регіонах України для релокації виробництв зі сходу країни.

 

gmk.center