Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.06.2021

За ціною буханця хліба: в Україні різко впали ціни на полуницю

Ціни на полуницю в Україні в червні почали різко знижуватися, що пов’язано з поліпшенням погодних умов, а урожай цих ягід у 2021 році може виявитися близьким до рекордного.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

“Аналітики EastFruit повідомляють про початок різкого зниження цін на суницю садову (полуницю) на українському ринку сьогодні. Це пов’язано з поліпшенням погодних умов і високими температурами повітря, які призвели до прискорення темпів дозрівання полуниці в більшості регіонів України”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, оптові ціни в Києві вже опустилися до 35 грн/кг з недавніх 50 грн/кг. Ціни на полуницю в південних регіонах приблизно відповідають цінам в Києві, а в Західному регіоні країни, зокрема у Львові, полуницю продають в середньому на 7-10 грн/кг дорожче, оскільки там сезон ягід ще тільки починається.

Експерти відзначають, що на оптових ринках різко збільшилася пропозиція полуниці, а заводи по заморожуванню ягід істотно збільшили закупівельну активність.

“Потрібно відзначити, що в цьому сезоні ціни на полуницю підтримувалися на порівняно високому рівні через надлишкові опади. Однак аналітики очікують, що урожай полуниці в цьому році може виявитися близьким до рекордного. Крім того, ягідний сезон 2021 року почався з серйозною затримкою, яка ще більше посилилася дощовою і похмурою погодою”, – сказано в повідомленні.

Відзначається, що через погані погодні умови на ринках України аномально довго не було полуниці відкритого грунту, тому тепличні ягоди продавалися в середньому у два рази дорожче, ніж торік.

Експерти очікують, що пік збирання полуниці в центральних і північних регіонах може припасти на 15-18 червня – тоді ціни можуть впасти до мінімальних показників.

При цьому більшість учасників ринку і садівників вважають цілком вірогідним, що оптові ціни на полуницю в цьому році можуть опуститися до рівня 25 грн/кг, як це було в пік сезону 2019 року.

 

www.unian.ua