Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.06.2022

Заборона експорту газу та вугілля дозволить краще підготуватись до опалювального сезону – Галущенко

Рішення Кабінету Міністрів про заборону експорту низки енергоресурсів дасть змогу спрямувати ці ресурси на забезпечення проходження опалювального сезону 2022-2023 років.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми заборонили експорт газу вітчизняного видобутку, це ж стосується вугілля. Ми виходимо з того, що ці ресурси мають максимально працювати на забезпечення проходження опалювального сезону”, – сказав Галущенко.

Міністр наголосив, що заборона на експорт низки енергоресурсів суттєво покращує розрахунки уряду щодо майбутнього опалювального сезону. Водночас, за його словами, Україні треба буде імпортувати деяку кількість газу та вугілля.

Галущенко також повідомив, що уряд при підготовці до осінньо-зимового періоду не виключає сценарію використання газу для підтримки роботи теплових електростанцій.

“Були випадки, коли через пошкодження залізничних колій ми не могли підвозити вугілля на теплові станції. Відповідно, ми змушені були включати газ, щоб забезпечити надійне електропостачання”, – прокоментував міністр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 10 червня вніс зміни до обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, обнуливши квоти на експорт низки енергоресурсів. Мова йде про експорт мазуту та природного газу власного видобутку; кам’яного вугілля, антрациту та твердого палива, одержаного із кам’яного вугілля (крім коксівного вугілля).

Кабмін доручив до початку опалювального сезону накопичити не менше 19 млрд куб. м газу в українських газосховищах та довести обсяги вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ до щонайменше 2 млн тонн.

 

www.ukrinform.ua