Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.04.2021

Загальне декларування: Гетманцев розповів про законопроєкт, який передали до Мінфіну

Загальне декларування потрібно впроваджувати не за рахунок штрафів і адміністративних процедур, а за рахунок стимулювання. Відповідний законопроєкт щодо реформування податку на доходи фізосіб вже направили до Міністерства фінансів.

Про це розповів в інтерв’ю Укрінформу голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Незважаючи на те, що я є прихильником загального декларування, ми не будемо це питання поки що розглядати. Ми провели досить глибоку дискусію і вирішили, що все ж таки треба впроваджувати декларування не за рахунок якихось штрафів і адміністративних процедур, а за рахунок стимулювання», – сказав депутат.

За словами Гетманцева, у комітеті вже розробили відповідний законопроєкт щодо реформування податку на доходи фізичних осіб і направили його до Міністерства фінансів.

«У ньому ми передбачили можливість для тих людей, які подають декларації, скористатися великою кількістю податкових вирахувань. Наприклад, відпочинок в Україні до якоїсь суми можна відобразити в декларації, зменшити свій оподатковуваний дохід. Або утримання людини віком від 80-ти років – також відповідне вирахування, можна зменшити свій оподатковуваний дохід», – розповів він.

За словами Гетманцева, це стимулює подання декларацій, змушує людину вести свій «платіжний баланс» і врешті-решт – змінює відносини між державою та громадянином.

www.ukrinform.ua