Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.04.2023

Залізна руда продовжує зазнавати збитків через слабкий попит на сталь

Ф’ючерси на залізню руду в Даляні і Сінгапурі впали другу сесію у вівторок, 4 квітня, під тиском збільшення поставок, слабкого попиту на сталь у традиційно піковий сезон будівництва і побоювань з приводу втручання уряду, повідомляє агенство Reuters.

За словами аналітиків, ринкові переговори про те, що Національна комісія з розвитку та реформ Китаю зустрілася з кількома ф’ючерсними компаніями в Пекіні, щоб обговорити ринок залізної руди, викликали побоювання з приводу подальших дій уряду проти накопичення та спекулятивної діяльності.

Травневі ф’ючерси, що найбільш торгуються на залізну руду на Даляньській товарній біржі, завершили денні торги зі зниженням на 2,06% до 881,5 юаня ($128,10) за тонну, найнижчого рівня з 28 березня.

На Сінгапурській біржі еталонна травнева залізна руда подешевшала на 2,11% до $118,25 за тонну після досягнення тижневого мінімуму $117,05.

Ринки Китаї будуть закриті у середу у зв’язку зі святом.

Інша сировина для сталеливарного виробництва, коксівне вугілля і кокс, різко впали в ціні через велику пропозицію і слабкий попит. Вугілля, що коксується, впало на 3,51%, а кокс втратив 4,21%.

Деякі заводи у провінціях Хебей, Шаньсі та Шаньдун на півночі Китаю успішно знизили закупівельні ціни на кокс на 50-100 юанів за тонну, повідомила консалтингова компанія Mysteel.

«Спотові ціни впали через перевищення пропозиції над попитом на даний момент, що також чинило тиск на ф’ючерсний ринок. Ми очікуємо, що другий раунд пропозицій щодо зниження цін на (кокс) буде в дорозі», — заявила шанхайська компанія з виробництва коксівного вугілля.

Ціни ф’ючерсів на сталь також були нижчими. Котирування арматури на Шанхайській ф’ючерсній біржі подешевшали на 2,19% до 4018 юанів за тонну, гарячекатаний рулон подешевшав на 2,29%, катанка подешевшала на 0,24%, а нержавіюча сталь подешевшала на 0,95%.

Незважаючи на поточну слабкість ринку чорних металів, деякі аналітики очікують, що попит на сталь у квітні поступово зросте після нещодавніх погодних умов, які обрушилися на багато регіонів Китаю і вплинули на будівництво.

 

minprom.ua