Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.01.2023

Запоріжсталь освоїв 8 нових видів прокату для заміни сортаменту маріупольських комбінатів

Протягом 2022 року металургійний комбінат Запоріжсталь Групи Метінвест налагодив виробництво восьми нових видів холоднокатаного та гарячекатаного прокату для ключових вітчизняних і закордонних клієнтів, повідомила прес-служба компанії.

За 2022 рік продуктовий портфель гарячекатаної продукції Запоріжсталі поповнився трьома видами рулонного прокату та трьома видами листового прокату, які раніше вироблялись на маріупольських підприємствах Метінвесту. Зокрема, на комбінаті почали випускати гарячекатаний лист товщиною від 8 мм до 120 мм. Нетипова продукція для стану «1680» вкрай необхідна українським підприємствам для виробництва будівельних металоконструкцій.

Також металурги Запоріжсталі опанували технологію виробництва двох видів холоднокатаного рулонного прокату. Перший – рулон розміром 1,5-2,0 х 1370-1500 мм подвійної маси без зварного шва, який має попит у будівництві й машинобудуванні. Другий – прокат розміром 0,5-0,6 х 1250 мм зі сталей, призначених для подальшого нанесення цинкового покриття. Такі рулони потрібні підприємствам, які виготовляють прокат із покриттям, профнастил, легкі сталеві тонкостінні конструкції та інші продукти способом холодного профілювання.

Усього у 2022 році для ключових клієнтів Запоріжсталі відвантажено майже 10 тисяч тонн продукції нового сортаменту.

Загалом металургійні підприємства Групи Метінвест в Україні у 2022 році розпочали виробництво 24 нових видів продукції. Найбільше нових продуктів освоєно в сегменті сортового, гарячекатаного рулонного й листового прокату та сталевих напівфабрикатів. Також з’явилися нові позиції в категоріях холоднокатаного й товстолистового прокату.

 

uaprom.info